• Pret redus
  • Nou

Ovidiu. Opere

Referinta:

120,00 RON
96,00 RON REDUCERE 20%
cu TVA

Ovidiu. Opere

Cantitate

  • Cumperi in siguranta platind la livrare. Cumperi in siguranta platind la livrare.
  • Livrare rapida oriunde in Romania (24-48h) Livrare rapida oriunde in Romania (24-48h)
  • Consiliere gratuita in alegerea produsului ideal. Consiliere gratuita in alegerea produsului ideal.

Autor: Publius Ovidius Naso
Editura: Gunivas
An apariţie: 2001
ISBN: 978-9975-9622-2-x
Nr. pagini: 1248

Ediţia reuneşte pentru prima oară într-o singură carte traducerea în română a tuturor operelor majore ale poetului latin Ovidiu (Publius Ovidius Naso, 43 î.en. — cca 17 e.n.): Heroide, Amoruri, Arta iubirii, Remediille iubirii, Cosmetice, Mettamorfoze, Fastele, Tristele şi Ponticele.

Excelentele note, pline de explicatii amanuntite si bogate in referinte, care apartin reputatilor filologi Petru Cretia (Metamorfoze) si Traian Costa (Fastele) au fost reproduse fara modificari. Notele M.-V. Petrescu la Heroide, Amoruri, Arta iubirii, Remediile iubirii si Cosmetice au fost revazute si completate de Dorin Onofrei. Pentru alcatuirea notelor la Triste si Pontice au fost folosite notele lui N. Lascu din editia mai veche, 1957, a poeziei exilului, revizuite si aduse la zi.
Grafia numelor proprii difera de la un traducator la altul, fiind astfel posibila aparitia unor dublete si chiar triplete grafice: Venus - Venera, Jupiter -
- Joe, Filace - Phylacea, Colchis - Colchida - Colhida etc. De multe ori, adoptarea unei sau altei forme isi are suportul si justificarea in metrica poemelor, o eventuala modificare implicind, in mod fatal, si o deformare a structurii ritmice a versurilor. In consecinta, s-a decis sa nu se opereze o uniformizare a scrierii numelor proprii, ci sa fie pastrata grafia la care a recurs, intr-un caz sau altul, fiecare dintre traducatori.
Pentru echilibrarea compartimentelor volumului, precum si pentru a-i inlesni cititorului gasirea informatfilor necesare intelegerii textului, notele au fost plasate in corpore la sfirsitul cartii. Tinem totusi sa subliniem ca, pentru patrunderea mai adinca a operei poetului, este recomandabila consultarea unor lucrari lexicografice si enciclopedice.
Speram ca acest volum va fi primit calduros de toti cititorii. - D.O.

 

 

 

 

related products

16 alte produse in aceeasi categorie: