99 de atractii turistice din Republica Moldova - Vadim Sterbate

Referinta: 9789975544740

99,00 RON (TVA inclus)

99 de atractii turistice din Republica Moldova - Vadim Sterbate

Autor
Vadim Sterbate
Colectie
Albume si carti de arta
Editura
Prut
An aparitie
2020
Pagini
228
ISBN
978-9975-54-474-0
Tip coperta
Brosata
Format
23.0 x 20.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

99 de atractii turistice din Republica Moldova - Vadim Sterbate

Album foto

Ce poți face în această vară dacă ți-ai planificat o vacanță la mare sau la munte, dar hotarele s-au închis? Sau dacă ții mai mult la sănătatea ta, decât să te bronzezi undeva cu frica în sân, că poate turistul de pe șezlongul de lângă tine ar putea avea cumva Covid-19?

Călătorește acasă, aici între Nistru și Prut. Și nu te limita doar la vară, căci bucata asta de Țară are multe locuri pitorești, enigmatice, inedite, istorice, ș.a., care te așteaptă și toamna, iarna sau primăvara. Sunt multe, foarte multe, dar poți începe de la primele 99.

În lipsa indicatoarelor turistice, utilizează harta atașată și scanează cu telefonul QR-codurile din carte, ca să ajungi la destinație, fără să încurci drumurile. Escaladează ,,Stâncile Prutului” de la Corjeuți, Fetești ori Duruitoarea, admiră pasările din preajma lacului ,,Beleu”, de la ,,Adana” sau ,,Tara Bâtlanilor”, ori cercetează adâncurile ,,Peșterii Surprizelor” și ,,Peșterii Răposaților”, etc.

Pentru a fi turiști la voi acasă, nu este nevoie să așteptați concediile. Zilele de odihnă sunt perfecte pentru o mini vacanță, în care puteți merge cu familia sau prietenii, să vedeți atracțiile turistice autohtone, multe dintre care ascund istorii locale și legende impresionante cu peisaje, care par rupte de prin filme. Fii TURIST la tine ACASĂ! 

Vadim Șterbate: „În cazul de față, 99 este o cifră simbolică. Ne-am gândit la 99, pentru că este o cifră care te pune să continui numărătoarea, adică aceste 99 să-ți facă doar poftă, să te zădărască un pic și să vrei să vezi ce mai este pe lângă aceste 99 de atracții turistice din Republica Moldova. Este o alegere subiectivă, am încercat să selectez ceea ce mi-ar fi plăcut mie, dacă nu le-aș fi știut, să le vizitez, fie singur, fie cu familia sau cu prietenii și am încercat să cuprind un număr nu chiar egal, dar relativ să cuprind și partea de nord, și partea de centru, și partea de sud. Sunt atât atracții turistice bine cunoscute la noi și, în același timp, atracții turistice mai puțin cunoscute, dar care au potențial și care, din păcate, nu sunt cunoscute, fie că se află prea departe de capitală pentru cei care trăiesc acolo, fie că pur și simplu nu s-au bucurat de mediatizare.”

Orheiul Vechi e mult mai mare, doar că-i mai puțin cunoscut... 

Europa Liberă: Apariția acestei cărți ar putea să modifice traseele turistice devenite deja obișnuite în Republica Moldova?

Vadim Șterbate: „Nu știu, nu ne-am pus acest scop neapărat. De fapt, când a venit ideea anul trecut în primăvară, ideea a venit de la Editura Prut Internațional, nici nu știam că turismul local sau autohton se va dezvolta atât de bine pe fundalul acestei pandemii care, iată, a apărut. Nu știu dacă se dezvoltă, dar, cel puțin, lumea își dă interesul să vadă ce mai este în jurul ei, atâta timp cât nu se poate duce peste hotare. Și în acest caz ne-am gândit că ar fi bine ca lumea să cunoască și să nu aștepte concediul ca să meargă să viziteze ceva sau să nu se ducă doar pe ruta standard, de exemplu, cum e la noi la Orheiul Vechi sau la o vinărie și cam atât, dar să încerce să nu se limiteze la standard. Bunăoară, aceluiași Orhei Vechi i-am dedicat două articole separate - Orheiul Vechi, acesta pe care îl știm noi, pe care îl știu majoritatea, și alt Orhei Vechi, fiindcă Orheiul Vechi nu înseamnă doar localitățile Trebujeni și Butuceni, Orheiul Vechi înseamnă și Furceni, și Morovaia, și Mașcăuți, și toată zona ceea; el e mult mai mare, doar că-i mai puțin cunoscut. În același timp, Orheiul Vechi nu înseamnă doar chilia ceea sau unde merg toți, în schitul acela rupestru de sub clopotniță, dar înseamnă și schitul lui Bosie, care-i un pic mai într-o parte, dar fiindcă e un pic mai depărtișor și nu te poți duce cu mașina, e mai puțin popular, deși e mult mai interesant, cel puțin din punctul meu de vedere, decât locul acesta arhicunoscut, în care lumea se duce la balcon să se fotografieze.”

Sursa: https://moldova.europalibera.org/a/30740767.html

9789975544740
Autor
Vadim Sterbate
Colectie
Albume si carti de arta
Editura
Prut
An aparitie
2020
Pagini
228
ISBN
978-9975-54-474-0
Tip coperta
Brosata
Format
23.0 x 20.0 cm

12 produse asemanatoare din aceeasi categorie: