Maria Biesu. Anotimpurile scenei - The stage seasons

Referinta: 9789975542234

99,00 RON (TVA inclus)

Maria Biesu. Anotimpurile scenei - The stage seasons

Autor
Mihai Potarniche
Colectie
Personalitati notorii
Editura
Prut
An aparitie
2015
Pagini
232
ISBN
978-9975-54-223-4
Tip coperta
Cartonata
Format
29.4 x 20.5 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Maria Bieşu Anotimpurile scenei=The stage seasons

Aut. concepției și select. fot.: Mihai Potârniche ; grafică: Sergiu Stanciu ; text: Ioan Mânăscurtă, Claudia Partole ; trad. în engl.: Viorel Chiriac

Maria Bieșu a avut un destin fabulos. S-a mai spus și ru împărtășesc această abordare. Nuanțez însă că Maria Bieșu, ea însăși, a avut forța și curajul să-și modeleze destinul. Venirea ei (Eu am venit în această lume prin acest spațiu, care era pe atunci Regatul României) a fost asemănuită cu apariția unei comete. În definitiv, are drept la existență și această comparație, deși mi se pare oarecum forțată” afirmă Ioan Mînăscurtă la începutul acestei cărți.

În lucrare sunt menționate rolurile interpretate de primadona Maria Bieșu, Toscana de Giacomo Puccini, Evgheni Oneghin și Dama de pică de Piotr Ilici Ceaikovski, Madama Butterfly de Giacomo Puccini, Aida de Giuseppe Verdi etc. De asemenea, este descris fiecare spectacol în care a jucat Maria Bieșu.

Nu s-a uitat nici de Festivalul Internațional al Vedetelor de Operă și Balet Maria Bieșu. La rîndul său, Maria Bieșu a definit astfel semnificația Festivalului: Prin acest eveniment cultural am ținut să le aduc compatrioților mei cîte ceva din bogăția muzicală a lumii. Astfel, și ei s-o poată vedea, asculta și admira… Festivalul este o manifestare a dragostei mele față de Moldova și față de belcano.

Se menționează și regizorii spectacolelor, artiștii care au jucat, fotografii color.

Cartea mai conține și fotografii alb-negru. Conținutul cărții este în limbile română și engleză.

9789975542234
Autor
Mihai Potarniche
Colectie
Personalitati notorii
Editura
Prut
An aparitie
2015
Pagini
232
ISBN
978-9975-54-223-4
Tip coperta
Cartonata
Format
29.4 x 20.5 cm

9 produse asemanatoare din aceeasi categorie: