O suma de cuvinte - Aureliu Busuioc

Referinta: 9789975691581

15,00 RON (TVA inclus)

O suma de cuvinte

Autor
Aureliu Busuioc
Colectie
Scriitori contemporani - Proza
Editura
Prut
An aparitie
2008
Pagini
78
ISBN
978-9975-69-158-1
Tip coperta
Cartonata
Format
14.6 x 10.6 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

O suma de cuvinte

„O Sumă de Cuvinte” este un volum pe care-l citeşti dintr-o răsuflare şi la care revii pentru a descoperi, de fiecare dată, noi şi noi adevăruri despre năravuri şi moravuri. Un volum postmodernist, de o ironie dezarmantă, fără grad de comparaţie (pentru că, aşa cum spun francezii, comparaţia nu este raţiune şi nu poate fi invocată drept argument), scris de un autor care poate fi considerat el însuşi o istorie a literaturii româneşti în Basarabia.

Este un volum realizat după celebra „O seamă de cuvinte” care prefaţează „Letopiseţul...” lui Ion Neculce. Ca şi la Neculce, în cartea lui Aureliu Busuioc găsim „O seamă de cuvinte” ce sunt auzite din om în om, de oameni vechi şi bătrâni şi în letopiseţe nu sunt scrise...”.

Dacă la Neculce prefaţa „Letopiseţului” cuprinde o sumă de tradiţiuni relative la diferiţi domni şi care au format subiectele legendelor şi poemelor din literatura noastră modernă, precum: „Daniil Sihastru” de Bolintineanu, „Aprodul Purice” de Negruzzi, „Altarul mănăstirii Putna” de Alecsandri, „Cupa lui Ştefan” de Bolintineanul, „Dumbrava roşie” de Alecsandri, „Visul lui Petru Rareş” de Alecsandri, Aureliu Busuioc ne oferă un volum a cărui protagonişti sunt domnii şi boierii contemporani, precum şi năravurile lor.

Aureliu Busuioc, poetul basarabean contemporan este violent-sarcastic cu noi. Ceea ce nu înseamnă și lipsit de eleganță. Versurile lui te fac să te gândești la o cravașă mânuită de un prinț furios. O furie princiară- așa ar putea fi calificată ironia sa.”

Alex Ștefănescu

9789975691581
Autor
Aureliu Busuioc
Colectie
Scriitori contemporani - Proza
Editura
Prut
An aparitie
2008
Pagini
78
ISBN
978-9975-69-158-1
Tip coperta
Cartonata
Format
14.6 x 10.6 cm

16 produse asemanatoare din aceeasi categorie: