Lumea vegetala a Moldovei / Lumea animala a Moldovei

Colecţia de carte „Lumea vegetală şi lumea animală a Moldovei” include rezultatele cercetărilor ştiinţifice complexe (taxonomice, biologice, ecologice şi corologice), efectuate pe parcursul ultimelor 5 decenii asupra biodiversităţii naturale a Republicii Moldova.
Colecţia este o ediţie originală, enciclopedică şi de popularizare a tezaurului floristic şi faunistic autohton, scrisă de către savanţi-biologi ai Academiei de Ştiinţe şi ai unor instituţii superioare de învăţământ din Republica Moldova (în total peste 50 de autori).
Lucrarea reprezintă o evaluare actuală a florei şi a faunei Moldovei, bazată pe cercetări de monitorizare ecologică de ultima oră, care au fost întreprinse în ecosistemele Republicii Moldova. Aceasta a oferit posibilitatea de a aprecia starea ecologică actuală a florei şi a faunei şi factorii ecologici care au determinat modificările respective, fapt care permite elaborarea măsurilor efective de protecţie şi folosire raţională şi durabilă a resurselor vegetale şi animale autohtone.
             Colecţia este alcătuită din 8 volume, repartizate pe două serii:
Lumea vegetală a Moldovei
vol. 1.
Ciuperci. Plante fără flori
vol. 2. Plante cu flori - I
vol. 3. Plante cu flori - II
vol. 4. Plante cu flori - III

Lumea animală a Moldovei

vol. 1. Nevertebrate
vol. 2. Peşti. Amfibieni. Reptile
vol. 3. Păsări
vol. 4. Mamifere

                             Colecţia este una de unicat în spaţiul Europei Centrale şi de Est.

 

Lumea vegetala a Moldovei / Lumea animala a Moldovei

Sunt 8 produse.

Se afiseaza 1-8 din 8 produs(e)