Cimitirele ortodoxe din Republica Moldova. Istorie. Arhitectura. Sculptura - Manole Brihunet

Referinta: 9789975331531

150,00 RON (TVA inclus)

Cimitirele ortodoxe din Republica Moldova. Istorie. Arhitectura. Sculptura

Autor
Manole Brihunet
Editura
Cartdidact
An aparitie
2019
Pagini
392
ISBN
978-9975-3315-3-1
Tip coperta
Cartonata
Format
24.0 x 17.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Cimitirele ortodoxe din Republica Moldova. Istorie. Arhitectura. Sculptura. (secolul al XVIII-lea – prima jumatate a secolului al XIX-lea)

Sub aspect istoric, arhitectural şi artistic, valorificarea ştiinţifică a complexurilor funerare din secolele XVIII–XIX prezintă un interes aparte. Astăzi majoritatea obiectivelor arhitecturale şi a monumentelor din cimitirele ortodoxe ale ţării noastre au ajuns în stare avansată de degradare. Patrimoniul ecleziastic din perimetrul acestor complexuri a suferit din cauza conflictelor militare și a politicii autorităţilor în diferite perioade, fiind subminate rolul şi semnificaţia spaţiului de înhumare, ale edificiilor de cult şi ale monumentelor funerare.

Noutatea demersului ştiinţific constă în tratarea sincronică şi diacronică, în context arhitectural, istoric şi artistic, a părților structurale ale cimitirelor ortodoxe, documentate în spaţiul actual al Republicii Moldova. Prin intermediul acestui studiu sunt puse în valoare şi introduse în circuitul ştiinţific ansambluri funerare ortodoxe, ce includ biserici din cimitir, construcţii arhitecturale şi monumente funerare. Rezultatele demersului ştiinţific vor fi de folos în procesul de restaurare, consolidare și elaborare a măsurilor de protecţie a ansamblurilor funerare.

Materialele acumulate pot fi utilizate în procesul didactic din instituţiile de învăţământ universitar, masterat, doctorat, la elaborarea unor lucrări de sinteză şi pregătirea unor prelegeri la specialităţile Istorie, Arhitectură, Teologie, Antropologie culturală, precum şi a unor cursuri opţionale: Prelucrarea artistică a pietrei, Educaţie Civică, Bazele Ortodoxiei.     

9789975331531
Autor
Manole Brihunet
Editura
Cartdidact
An aparitie
2019
Pagini
392
ISBN
978-9975-3315-3-1
Tip coperta
Cartonata
Format
24.0 x 17.0 cm

16 produse asemanatoare din aceeasi categorie: