Opera literara ca dialog si relatie

Referinta: 9789975853224

120,00 RON (TVA inclus)

Opera literara ca dialog si relatie

Autor
Aliona GRATI
Colectie
Varia
Editura
Stiinta
An aparitie
2022
Pagini
492
ISBN
978-9975-85-322-4
Tip coperta
Brosata
Format
21.0 x 14.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Opera literara ca dialog si relatie

Opera literara ca dialog si relatie - Aliona GRATI, Elisaveta IOVU - MACARI, Oxana POPA, Diana DEMENTIEVA, Rodica GOTCA

Lucrarea propune perspective teoretice moderne de evaluare, interpretare și analiză a textului literar; criteriul de alegere a modelelor critice pornește de la ideea că, sub influența dialogismului, în perioada contemporană s-a afirmat o tradiție culturală care a dictat o serie de programe de cercetare științifică în toate sferele umaniste, adică o paradigmă dialogică. Dialogica, imagologia, sociocritica, critica orientată către cititor și ergocritica vizează operele literare moderne, complexe și stratificate, care reprezintă o existență și o lume cu personalități în dialog, cu lucruri în relație și cu sisteme în legătură.

Exercițiile critice din final sunt menite să întregească demersul. Partea practică a fost concepută în jurul unui singur autor – Mircea Eliade – al operelor lui (se dă preferință romanului, gen prin excelență ideologic), care ne ajută să-l punem în evidență pe Celălalt, să abordăm tema indianismului, să cunoaștem orientul, să urmărim raporturile interculturale și alte câteva aspecte prin prisma modelelor de critică teoretizate.

Lucrarea impune un discurs multiform – speculativ, analitic, metodologic, terminologic, critic și, nu în ultimul rand, didactic –, care ar putea fi util cercetătorilor științifici, criticilor, teoreticienilor și istoricilor literari, cadrelor didactice universitare și tuturor celor care vor găsi aici o explicație sau un pretext de continuare a temei dialogului.

9789975853224
Autor
Aliona GRATI
Colectie
Varia
Editura
Stiinta
An aparitie
2022
Pagini
492
ISBN
978-9975-85-322-4
Tip coperta
Brosata
Format
21.0 x 14.0 cm

15 produse asemanatoare din aceeasi categorie: