Opere - Ovidiu

Referinta: 978997596222x

  • Nou

Ovidiu. Opere

Autor
Publius Ovidius Naso
Colectie
Aethra
Editura
Gunivas
An aparitie
2001
Pagini
1248
ISBN
978-9975-9622-2-x
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Ovidiu. Opere

Autor: Publius Ovidius Naso

Colecție coordonată de Andrei Țurcanu

Ediţia reuneşte pentru prima oară într-o singură carte traducerea în română a tuturor operelor majore ale poetului latin Ovidiu (Publius Ovidius Naso, 43 î.en. — cca 17 e.n.): Heroide, Amoruri, Arta iubirii, Remediille iubirii, Cosmetice, Metamorfoze, Fastele, Tristele şi Ponticele.

Excelentele note, pline de explicatii amanuntite si bogate in referinte, care apartin reputatilor filologi Petru Cretia (Metamorfoze) si Traian Costa (Fastele) au fost reproduse fara modificari. Notele M.-V. Petrescu la Heroide, Amoruri, Arta iubirii, Remediile iubirii si Cosmetice au fost revazute si completate de Dorin Onofrei. Pentru alcatuirea notelor la Triste si Pontice au fost folosite notele lui N. Lascu din editia mai veche, 1957, a poeziei exilului, revizuite si aduse la zi.

Grafia numelor proprii difera de la un traducator la altul, fiind astfel posibila aparitia unor dublete si chiar triplete grafice: Venus - Venera, Jupiter - Joe, Filace - Phylacea, Colchis - Colchida - Colhida etc. De multe ori, adoptarea unei sau altei forme isi are suportul si justificarea in metrica poemelor, o eventuala modificare implicand, in mod fatal, si o deformare a structurii ritmice a versurilor. In consecinta, s-a decis sa nu se opereze o uniformizare a scrierii numelor proprii, ci sa fie pastrata grafia la care a recurs, intr-un caz sau altul, fiecare dintre traducatori.

Pentru echilibrarea compartimentelor volumului, precum si pentru a-i inlesni cititorului gasirea informatiilor necesare intelegerii textului, notele au fost plasate in corpore la sfarsitul cartii. Tinem totusi sa subliniem ca, pentru patrunderea mai adanca a operei poetului, este recomandabila consultarea unor lucrari lexicografice si enciclopedice.

Speram ca acest volum va fi primit calduros de toti cititorii.

D.O.

Colectia  „AETHRA” include: 

- Baudelaire. Le fleurs du mal / Florile răului. Editie bilingva

- Ovidiu. Opere

- Lev Tolstoi. Război şi pace

- Euripide. Teatru complet

- Eminescu. Opera poetica

978997596222x
Autor
Publius Ovidius Naso
Colectie
Aethra
Editura
Gunivas
An aparitie
2001
Pagini
1248
ISBN
978-9975-9622-2-x
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm

4 produse asemanatoare din aceeasi categorie: