Cealalta extrema a vietii

Referinta: 9789975333795

  • Pret redus
75,00 RON
37,50 RON (TVA inclus) REDUCERE 50%

Cealalta extrema a vietii - Igor Stoica

Autor
Igor Stoica
Editura
Unu
An aparitie
2022
Pagini
198
ISBN
978-9975-3337-9-5
Tip coperta
Cartonata
Format
24.0 x 17.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Cealalta extrema a vietii - Igor Stoica

Roman de ficțiune științifică

IGOR STOICA vine cu acest roman de ficțiune științifică – tributul autorului adus cosmologiei – o paradigmă a vieții presupuselor civilizații extraterestre avansate.

Igor Stoica este de profesie jurist licențiat dar și cercetător în domeniul cosmologiei și sociologiei. A coordonat numeroase proiecte internaționale, precum ar fi „proiecte twinning” sub egida Uniunii Europene și a organizaţiei Amnesty International, a ocupat şi funcția de procuror în procuratura municipală între anii 2000-2001.

Cititorul va descoperi un roman de dragoste și o epopee a două mari civilizații înrudite genetic, separate de spațiu și timp, care se dezvoltă în paralel și se intersectează ocazional în circumstanțe însoțite de lupte barbare și intrigi politice, asta fiind scena unei vieți extraterestre, intergalactice.

Romanul de ficțiune științifică „Cealaltă extremă a vieții” este chintesența cercetărilor futurologice ale scriitorului Igor Stoica, autorul cărților cosmologice popular-științifice „Entropia Universului”, „Entropia Societății” și „Enigmele Quasarului”. Romanul este scris în forma unei povestiri despre două familii care aparțin civilizațiilor de umanoizi, separate la distanțe cosmice astronomice, la diferiți poli spațial-temporali ai Universului observabil. Aceste două familii, lideri proeminenți ai societăților sale, schimbă lumea din jurul lor și împing înainte progresul tehnico-științific în tumultul relațiilor interumane și intrigilor politice, o continuare a ipotezei „panspermiei”. Romanul este predat într-un limbaj popular-științific accesibil cititorului și este adresat admiratorilor de epopei cosmice de stil clasic.

Autorul a scris două monografii ştiinţifice ce combina cunoştinţele de astrofizica cu cele de filozofie. Prima sa carte, numită „Entropia Universului”, a fost publicată în 2019 (Editura Gunivas, Chișinău) și reprezintă un studiu despre extinderea entropică în spațiu-timp a Universului de după Big Bang încoace. A doua carte, „Entropia Societății”, este un studiu interdisciplinar filosofic și sociologic ce descrie relațiile și evoluția societăţii dar și condițiile de entropizare ale acesteia. La fel, autorul promovează romane de ficțiune științifică, cum ar fi cartea „Enigmele Quasarului” și romanul „Cealaltă Extremă a Vieții”. Din 2006, scriitorul este președintele Asociației Obștești „Integrium”.

9789975333795
Autor
Igor Stoica
Editura
Unu
An aparitie
2022
Pagini
198
ISBN
978-9975-3337-9-5
Tip coperta
Cartonata
Format
24.0 x 17.0 cm

3 produse asemanatoare din aceeasi categorie: