Dictionar de locutiuni rus-roman

Referinta: 9975672009

29,00 RON (TVA inclus)

Dictionar de locutiuni rus-roman

Autor
Gheorghe Popa
Colectie
Dictionare Stiinta
Editura
Stiinta
Pagini
328
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Editia: Ediţia a I-a 

Format: 130 x 195 mm

Lumea nu comunică cu ajutorul cuvintelor, ci cu ajutorul sintagmelor şi construcţiilor logice. În acest sens, a traduce un text dintr-o limbă în alta nu înseamnă a înlocui cuvintele primei limbi cu echivalentele ei din cea de a doua. Există nu numai îmbinări libere a cuvintelor, ci şi construcţii invariabile, cum sunt locuţiunile. Delicateţea stă în faptul că într-o locuţiune suma elementelor nu este egală cu sensul întregii construcţii. Sensul unei locuţiuni este dat de o sumă de factori, care ţin, inclusiv, de tradiţia comunicării în limba respectivă. În acest sens, o locuţiune dintr-o limbă se traduce exact printr-o altă locuţiune. Conform legilor expuse mai sus, traducerea unei locuţiuni nu înseamnă traducerea termenilor care o constituie.

Profesorul Gheorghe Popa, specialist consacrat în teoria locuţiunilor româneşti propune un dicţionar al locuţiunilor rus-român, util celor care vor să traducă texte în şi din limba rusă, aplicând un tratament corect locuţiunilor, în primul rând, pentru a evita calchierea şi pentru a nu denatura sensul mesajului.

Colectia  „ Dictionare Stiinta” include: 

- Dictionar de locutiuni rus-roman

- Dictionar roman-rus sinonimizat        

- Dictionar de Marketing englez-roman                                    

- Dictionar etimologic de botanica sistematica

- Dictionar explicativ si etimologic de termeni geografici

Dicţionare „ŞTIINŢA” este o colecţie de dicţionare fundamentale pe anumite domenii: botanică, geografie, economie, marketing, inclusiv dicţionare lingvistice, monolingve sau bilingve.

9975672009
Autor
Gheorghe Popa
Colectie
Dictionare Stiinta
Editura
Stiinta
Pagini
328
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm

6 produse asemanatoare din aceeasi categorie: