Dictionar roman-rus

Referinta: 9789975908470

  • Pret redus
250,00 RON
200,00 RON (TVA inclus) REDUCERE 20%

Dictionar roman-rus - Gheorghe Bolocan, Tatiana Medvedeva, Tatiana Vorontova

Autori
Cheorghe Bolocan , Tatiana Medvedev , Tatiana Vorontova
Colectie
Dictionarele Gunivas
Editura
Gunivas
An aparitie
2005
Pagini
1510
ISBN
978-9975-908-47-0
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Dictionar roman-rus 

Autori: Prof. dr. Gheorghe Bolocan, Tatiana Medvedeva, Tatiana Vorontova

Ediţia: a II-a, revăzută şi adăugită.

Dicţionarul roman-rus contine 72000 articole, 135000 definiţii lexicografice. Este cel mai complet dicţionar de acest ge.  Citeţ, uşor de folosit, oferă cele mai dificile cazuri de traducere. 

Este recomandat tuturor persoanelor care studiază sau folosesc în mod curent limbile rusă şi română, în special traducătorilor, cercetătorilor ştiinţifici, profesorilor, studenţilor şi elevilor.

Dicționarul roman-rus (autori: prof.dr. Gh. Bolocan, T. Medvedev, T. Voronțova) apare în ediție revăzută și adăugită, cu respectarea principiilor lexicografice adoptate la prima ediție (care conținea aproximativ 60 000 de cuvinte-titlu).

Lexicul general al limbilor română și rusă s-a îmbogățit, cantitativ și calitativ, foarte mult în ultimele decenii. Un mare număr de cuvinte cu circulație inițial restrânsă a depășit limitele domeniilor de origine și a intrat în câmpul larg interdisciplinar. Totodată, fondul lexical de bază al limbii române s-a extins în urma împrumutării cuvintelor străine și a funcționării capacității firești de derivare a limbii.

În procesul elaborării prezentei ediții, a fost revizuit conținutul dicționarului, eliminându-se cuvintele prea puțin cunoscute și utilizate în prezent, dar păstrându-se un număr considerabil de arhaisme, istorisme și regionalisme, ceea ce va permite utilizarea dicționarului ca instrument de lucru la lectura atât a textelor contemporane, cât și a operelor clasice ale literaturii române sau a altor texte mai vechi.

Lucrarea a fost completată cu noi cuvinte, selectate din Dicționarul explicativ al limbii române (Ed. Univers Enciclopedic, București, 1998), Dicționar enciclopedic ilustrat (Ed. Cartier, Chișinău, 1999), Dicționar de cuvinte recente (Ed. Logos, București, 1997) și din alte surse lexicale.

Realizarea sintagmatică a elementelor lexicale este ilustrată în locuțiuni, expresii frazeologice, proverbe, zicători etc. Mențiunile lexicografice indică domeniile de utilizare a cuvintelor, circulația lor în spațiu și în timp, straturile și stilurile din care fac parte.

Ca și în prima ediție, pentru fiecare verb românesc (în calitate de cuvânt-titlu) se înregistrează și indicațiile privind aspectul verbelor rusești corespunzătoare ca sens.

Articolele lexicografice corespunzătoare celor aproximativ 13 000 cuvinte-titlu noi introduse în urma reviziei au fost elaborate de dr. А. Ciobanu-Tofan, N. Plăcintă, dr. А. Zgardan-Crudu.

Colecţia  „Dictionarele Gunivas” include: 

Dictionar explicativ ilustrat al limbii romane (DEXI

Dictionar general de sinonime al limbii romane (DGS)

Dictionarul literaturii romane de la origini pana la 1900

Dictionar enciclopedic Mihai Eminescu

Dictionar tehnic rus-roman

Dictionar rus-roman 

Dictionar roman-rus

9789975908470
Autor
Cheorghe Bolocan, Tatiana Medvedev, Tatiana Vorontova
Colectie
Dictionarele Gunivas
Editura
Gunivas
An aparitie
2005
Pagini
1510
ISBN
978-9975-908-47-0
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm

7 produse asemanatoare din aceeasi categorie: