Dictionar rus-roman

Referinta: 9789975908462

  • Pret redus
  • Nou
250,00 RON
200,00 RON (TVA inclus) REDUCERE 20%

Dictionar rus-roman - Gheorghe Bolocan, Tatiana Medvedeva, Tatiana Vorontova

Autori
Cheorghe Bolocan , Tatiana Medvedev , Tatiana Vorontova
Colectie
Dictionarele Gunivas
Editura
Prut
An aparitie
2004
Pagini
1646
ISBN
978-9975-908-46-2
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Dictionar rus-roman 

Autori: Prof. dr. Gheorghe Bolocan, Tatiana Medvedeva, Tatiana Vorontova

Ediţia: a II-a, revăzută şi adăugită.

Dicţionarul rus - roman contine 78 000 de articole, 150 000 de definiţii lexicografice. Este recomandat tuturor persoanelor care studiază sau folosesc în mod curent limbile rusă şi română, în special traducătorilor, cercetătorilor ştiinţifici, profesorilor, studenţilor şi elevilor.

Este de primă utilitate în orice bibliotecă, privată sau publică. Conţine cel mai mare număr de cuvinte din seria de dicţionare rus-române. Oferă răspunsuri prompte. Întrebaţi-l şi veţi avea răspunsul imediat. 

Dicționarul rus-roman apare în ediție revăzută și adăugită, cu respectarea principiilor lexicografice adoptate la prima ediție.

Dicționarul conține circa 78 000 de cuvinte-titlu și circa 150 000 de definiții lexicografice. Lexicul general al limbilor rusă și română s-a îmbogățit foarte mult în ultimele decenii. Un mare număr de cuvinte cu circulație restrânsă, considerate până nu demult ca aparținând unor sfere tehnico-științifice, au depășit limitele domeniilor de origine și au intrat în câmpul larg interdisciplinar. Totodată, fondul lexical de bază al limbii ruse s-a extins considerabil în urma împrumuturilor și a capacității firești de derivare a limbii.

În procesul elaborării prezentei ediții, a fost revizuit conținutul dicționarului, eliminându-se cuvintele mai puțin utilizate în prezent, dar păstrându-se un număr considerabil de istorisme, arhaisme și regionalisme, ceea ce va permite utilizarea dicționarului ca instrument de lucru atât la lectura textelor contemporane, cât și a textelor mai vechi.

Lucrarea a fost completată cu noi cuvinte, încetățenite în limba rusă literară pe parcursul ultimilor ani, cu termeni din domeniul religiei, medicinei populare, astrologiei etc. Dicționarul conține elemente lexicale din toate straturile funcțional-stilistice și istorico-etimologice ale limbii ruse contemporane. Principiul de bază al elaborării prezentei ediții se rezumă la selectarea cuvintelor în funcție de frecvența utilizării lor în texte literare și de popularizare a științei, publicistice și în vorbirea colocvială.

Realizarea sintagmatică a elementelor lexicale este ilustrată în locuțiuni, expresii frazeologice, proverbe, zicători etc. Mențiunile lexicografice indică domeniile de utilizare a cuvintelor, circulația lor în spațiu și în timp, straturile și stilurile funcțional-stilistice din care fac parte.

La traducerea cuvintelor din limba rusă în limba română a fost urmat principiul congruenței, fiind date traduceri, nu explicații, cu excepția cazurilor în care limba română nu dispune de echivalente lexicale corespunzătoare.

Ca și în prima ediție, o atenție deosebită s-a acordat unor probleme de gramatică, cum ar fi recțiunea verbelor și aspectul verbal.

Autorii dicționarului vor fi recunoscători tuturor celor care vor binevoi a le face cunoscute observațiile și sugestiile lor în vederea unei viitoare ediții.

Colecţia  „Dictionarele Gunivas” include: 

Dictionar explicativ ilustrat al limbii romane (DEXI

Dictionar general de sinonime al limbii romane (DGS)

Dictionarul literaturii romane de la origini pana la 1900

Dictionar enciclopedic Mihai Eminescu

Dictionar tehnic rus-roman

Dictionar rus-roman 

Dictionar roman-rus

9789975908462
Autor
Cheorghe Bolocan, Tatiana Medvedev, Tatiana Vorontova
Colectie
Dictionarele Gunivas
Editura
Prut
An aparitie
2004
Pagini
1646
ISBN
978-9975-908-46-2
Tip coperta
Cartonata
Format
20.5 x 14.0 cm

6 produse asemanatoare din aceeasi categorie: