Mateiu I. Caragiale. Opere

Referinta: 9789975852036

150,00 RON (TVA inclus)

Mateiu I. Caragiale. Opere

Autor
Mateiu I. Caragiale
Colectie
Mostenire
Editura
Stiinta
An aparitie
2020
Pagini
348
ISBN
978-9975-85-203-6
Tip coperta
Cartonata
Format
21.0 x 14.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Mateiu I. Caragiale. Opere

Ediție îngrijită, studiu introductiv, note și comentarii de Barbu Cioculescu

Tabel cronologic de Teodor Vârgolici

Poet, prozator, istoric al heraldicii, Mateiu, întâiul născut al lui Ion Luca Caragiale, a avut un parcurs literar de scurtă durată, dar suficient pentru a intra triumfător în istoria literaturii române. Capodopera sa, romanul Craii de Curtea-Veche, a fost desemnat de criticii literari drept cel mai bun roman românesc al secolului XX. Complementare acestuia, dar având personalitate, celelalte scrieri sunt nu doar interesante, ci şi deosebit de utile pentru a înţelege contextul în care a creat Mateiu Caragiale şi tendinţele principale ale literaturii române din epoca decadenţei şi intrării în modernism literar narativ.

Barbu Cioculescu, îngrijitorul atent şi doct al operei lui Mateiu I. Caragiale, e o referinţă indispensabilă studierii operei scriitorului. Studiul introductiv al distinsului cercetător este o operă critică şi istorică cu valoare autonomă, prezentând personalitatea scriitorului şi analizând mesajul operei mateiene în totalitatea lui.

Ediţia include majoritatea scrierilor lui Mateiu Caragiale, cuprinzând opera sa literară, cea publicistică, genealogistică şi memorialistică. Sunt reproduse poeziile din volumul Pajere, romanul Craii de Curtea-Veche, prozele din volumele Remember şi Sub pecetea tainei, precum şi alte fragmente de proză scurtă; articolele, studiile heraldico-genealogistice, notele istorice şi paginile de jurnal.

Cartea este destinată studenţilor, liceenilor, profesorilor şi tuturor celor interesaţi de literatura română din secolul XX.

9789975852036
Autor
Mateiu I. Caragiale
Colectie
Mostenire
Editura
Stiinta
An aparitie
2020
Pagini
348
ISBN
978-9975-85-203-6
Tip coperta
Cartonata
Format
21.0 x 14.0 cm

76 produse asemanatoare din aceeasi categorie: