Istoricul cartofiliei Basarabene. Catalog cartofil ilustrat. Vol I+II - Aureliu Ciobanu, Constantin Gh. Ciobanu

Referinta: 9789975325455

250,00 RON (TVA inclus)

Istoricul cartofiliei Basarabene. Catalog cartofil ilustrat. Vol I + II. Perioada 1896-1944

Autori
Aureliu Ciobanu , Constantin Gh. Ciobanu
Editura
Cartdidact
An aparitie
2018
Pagini
570
ISBN
978-9975-3254-5-5
Tip coperta
Cartonata
Format
29.4 x 20.5 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Istoricul cartofiliei Basarabene. Catalog cartofil ilustrat. Vol I. Perioada 1896-1917

VOL. I. Această lucrare prezintă o catalogare a  primelor cărți poștale ilustrate cu tematica BASARABIA (vederi), apărute  în  Rusia, cât și în alte țări – România, Germania, Japonia, Italia, Ungaria. Catalogul include atât perioada clasică – 1896 - 1906, cât și epoca imediat următoare, în care a avut loc dezvoltarea cartofiliei basarabene, finisând cu anul 1917. Din cauza tirajelor reduse și a vechimii lor (peste 100 de ani)  anumite tipuri de cărți poștaleau devenit adevărate rarități,  majoritatea  dintre ele oglindind  momente ale epocii de început  a modernizării Basarabiei, dar și unele  evenimente petrecute pe tărâm politic, social și cultural sau reflectă arhitectura populară și modul de viață al populației în acele timpuri.

Pentru a asigura descrierea  pieselor respective s-a elaborat aparatul științific, ce ține de descrierea pieselor, elaborându-se terminologia specifică,inexistentă până la această etapă în Republica Moldova, deoarece nu există lucrări publicate, care să reflecte domeniul dat sau criteriile de prezentare a cărților poștale ilustrate.

Volumul  conține  tabelul sinoptic general al variantelor editoriale, cu specificarea editorilor și editurilor, catalogarea propriu-zisă fiind prezentată în tabele, cu reproducerea celor mai importante cărți poștale ilustrate. Importanța acestei lucrări constă în faptul că până în prezent nu s-a efectuat un studiu avansat al acestui domeniu de activitate cultural-istorică, fiind, de fapt, o premieră în sfera istoriei procesului editorial respectiv.

Lucrarea a fost elaborată în baza cercetării colecțiilor Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală,  Muzeului Național de Istorie, Bibliotecii Naționale „V. Alecsandri”, Arhivei Naționale a Republicii Moldova și a colecțiilor private în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală în colaborare cu Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova.

Istoricul cartofiliei Basarabene. Catalog cartofil ilustrat. Vol II. Perioada 1918-1944

VOL. II. Lucrarea prezintă o catalogare a  primelor cărți poștale ilustrate cu tematica BASARABIA 1918-1944. Pentru a asigura descrierea  pieselor respective s-a elaborat aparatul științific, ce ține de descrierea pieselor, elaborându-se terminologia specifică, inexistentă până la această etapă în Republica Moldova, deoarece nu există lucrări publicate, care să reflecte domeniul dat sau criteriile de prezentare a cărților poștale ilustrate.

Volumul  va conține  tabelul sinoptic general al variantelor editoriale, cu specificarea editorilor și editurilor, catalogarea propriu-zisă fiind prezentată în tabele, cu reproducerea celor mai importante cărți poștale ilustrate. Importanța acestei lucrări constă în faptul că până în prezent nu s-a efectuat un studiu avansat al acestui domeniu de activitate cultural-istorică, fiind, de fapt, o premieră în sfera istoriei procesului editorial respectiv. Lucrarea a fost elaborată în baza cercetării colecțiilor Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală,  Muzeului Național de Istorie, Bibliotecii Naționale „V. Alecsandri”, Arhivei Naționale a Republicii Moldova și a colecțiilor private în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală în colaborare cu Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova.

9789975325455
Autor
Aureliu Ciobanu, Constantin Gh. Ciobanu
Editura
Cartdidact
An aparitie
2018
Pagini
570
ISBN
978-9975-3254-5-5
Tip coperta
Cartonata
Format
29.4 x 20.5 cm

16 produse asemanatoare din aceeasi categorie: