Manastirea Capriana cu schitul Condrita. (secolul al XV-lea – inceputul secolului al XXI-lea) - Andrei Esanu, Postica Gheorghe

Referinta: 9789975331548

  • Pret redus
275,00 RON
192,50 RON (TVA inclus) REDUCERE 30%

Manastirea Capriana cu schitul Condrita. (secolul al XV-lea – inceputul secolului al XXI-lea) Studii. documente si materiale

Autori
Andrei Esanu , Postica Gheorghe
Editura
Cartdidact
An aparitie
2019
Pagini
640
ISBN
978-9975-3315-4-8
Tip coperta
Cartonata
Format
29.4 x 20.5 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Manastirea Capriana cu schitul Condrita. (secolul al XV-lea – inceputul secolului al XXI-lea) Studii. documente si materiale

Volumul Mănăstirea Căpriana (sec. XV- început sec. XXI) reprezintă o lucrare științifică complexă realizată de un grup de cercetători de la Institutul de Istorie al AȘM și fostul Minister al Culturii al Republicii Moldova și constituie rezultatul unor investigații îndelungate sub mai multe aspecte: arheologic, istoric, cultural-spiritual, documentar ș.a., care cuprinde o istorie exhaustivă a Mănăstirii Căpriana de la începuturile ei în domnia lui Alexandru cel Bun  până în ultima vreme și include o serie de importante cercetări  în diferite domenii de cunoaștere privind cel mai important și cel mai vechi lăcaș sfânt din  Republica Moldova.

Lucrarea este structurată în cinci părți cu compartimentele și sub compartimente și țin de cele mai recente descoperiri arheologice, de istoria multiseculară a mănăstirii, un dogat set de peste 300 documente, numeroase descrieri de cărți manuscrise și vechi tipărituri din biblioteca lăcașului, inscripții, legende și materiale descriptive, precum și o bogată bibliografie.

O deosebită atenție în lucrare este acordată „urmelor” lăsate de marii voievozi Ștefan cel Mare și Petru Rareș la mănăstire, relațiilor cu Muntele Athos, activității mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni la acest sfânt locaș și canonizării sale, procesului de renaștere și activităților de restaurare a mănăstirii ș.a. Un compartiment aparte este dedicat metocului Căprienei – schitul Condrița.

Ediția este adresată oamenilor de știință, studenților, clerului și tuturor celor care se interesează de istoria și cultura românească.

9789975331548
Autor
Andrei Esanu, Postica Gheorghe
Editura
Cartdidact
An aparitie
2019
Pagini
640
ISBN
978-9975-3315-4-8
Tip coperta
Cartonata
Format
29.4 x 20.5 cm

28 produse asemanatoare din aceeasi categorie: