Limbajul mitic si religios al artei princiare getice (sec IV-III i. Chr.) - Rodica Ursu Naniu

Referinta: 9975940633

  • Pret redus
29,00 RON
14,50 RON (TVA inclus) REDUCERE 50%

Limbajul mitic si religios al artei princiare getice (sec IV-III i. Chr.)

Autor
Rodica Ursu Naniu
Editura
Cartdidact
An aparitie
2004
Pagini
248
ISBN
9975-940-63-3
Tip coperta
Brosata
Format
24.0 x 17.0 cm
Cantitate

Livrarea se face din stoc din depozitul nostru de carte, in zilele lucratoare. Transportul este gratuit prin curier rapid, oriunde in Romania, pentru orice comanda de minimum 150 de lei.
 

 

 

Limbajul mitic si religios al artei princiare getice (sec IV-III i. Chr.)

Lucrarea de faţă constituie rodul unor preocupări mai vechi privind istoria şi civilizaţia geto-dacilor, în special aspectele legate de spiritualitate, care s-au materializat într-o lucrare de licenţă, elaborată sub conducerea profesorului Ion Niculiţă, în cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii de Stat din Moldova, iar mai târziu şi într-o teză de doctorat, coordonată de regretatul profesor Radu Florescu şi susţinută în 1998 la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti.

Este de la sine înţeles că demersul nostru a cuprins doar o parte infimă a ceea ce defineşte universul spiritual getic; chiar şi aşa, lucrurile nu sunt de fiecare dată certe, dat fiind dificultatea interpretărilor, care nu totdeauna se înscriu într-o schemă logică, chiar dacă se bazează pe observaţii sigure privind contextul arheologic al descoperirilor, tipologia pieselor, relaţia dintre obiectul decorat şi motivul iconografic. în cele din urmă, reconstituirea unor credinţe religioase, magice sau mitologice este de neconceput în afara unor studii comparate, care au meritul de a pune în valoare atât universaliile, cât şi unele tradiţii şi ritualuri asemănătoare, pornind de la originea comună, indo-europeană, a unor grupuri etnice (traco-frigiene, indo-iraniene, hittite ş.a.). Concluzia la care am ajuns pe parcursul elaborării acestei lucrări ţine, în primul rând, de aspectul metodologic al cercetării, care ar trebui să fie una pluridisciplinară, pentru a permite cooptarea tuturor surselor (arheologice, comparate, literare, antropologice, etnografice etc.), necesare elucidării unor fenomene atât de complexe cum sunt cele legate de creaţia spirituală.

9975940633
Autor
Rodica Ursu Naniu
Editura
Cartdidact
An aparitie
2004
Pagini
248
ISBN
9975-940-63-3
Tip coperta
Brosata
Format
24.0 x 17.0 cm

28 produse asemanatoare din aceeasi categorie: